Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Bejegyzések - Írások

Testimese

A valósággal való bármilyen egyezés csak a véletlen műve.

2019.11.15. 09:31 zotyer

Az orális szex veszélyei

A dohányzás és az alkoholfogyasztás okozhatja elsősorban a szájüregi rákot, azonban amerikai kutatók az orális szex veszélyére hívják fel a figyelmet – olvasható a Telegraph-ban.

 

 Előzetes tanuhttp://www.noiportal.hu/images/cikkek/5056_69.jpglmányok szerint azoknál az embereknél, akik több mint hat partnerrel élnek orális szexet, nyolcszor nagyobb a kockázata annak, hogy humán papillóma vírussal fertőződnek meg, mint azoknál, akik kevesebb partnerrel büszkélkedhetnek. A kutatók szerint a dohányosok esetében ez a szorzó csak három, az alkoholt fogyasztóké pedig két és félre csökken.

 

 

 

A washingtoni konferencián Dr. Maura Gillison, az ohioi egyetem vezető kutatója szólalt fel a HPV problémakörben. “Amikor a pácienseim megkérdeznek arról, beoltassák-e a fiaikat, akkor azt mondom, igen, természetesen. A vakcina védelmet nyújt a genitális szemölcsökkel, az anális rákkal és a szájüregben keletkező rákos megbetegedésekkel szemben, amiket a HPV-vírus okozhat” – nyilatkozta Dr. Maura Gillison.

Dr. Gillison amerikai HPV kutató az eddigi vizsgálatai alapján azt állítja, az elmúlt 20 évben 200%-kal nőtt a HPV-vel fertőzött, rákos megbetegedések száma. Pontos adatokat nem közölt. A Telegraph úgy tudja, Nagy-Britanniában több mint 5000 ember szenved szájüregi ráktól, ez a rákos betegek 3 százalékát teszi ki a szigetországban. 2008-ban 1822-en haltak meg Nagy-Britanniában valamilyen szájüregi rákban.

A HPV az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, az aktív szexuális életet élő felnőttek 80%-a találkozik ezzel élete során.

A HPV sokszor nem okoz tüneteket, a legtöbb férfi és nő úgy kapja el és adja tovább, hogy észre sem veszi. Több mint 40 HPV-típust ismerni, ezek mindegyike szexuális érintkezés révén terjed. A nők esetében a szeméremtest, hüvely, méhszáj, a gát és a végbélnyílás környékét fertőzhetik meg, férfiak esetén a nemi szervek és a végbélnyílás környékének bőrét. Az óvszerrel való védekezés jelentősen csökkentheti a fertőzés esélyét, azonban nem nyújt teljes védelmet, hiszen a HPV bőrérintkezés útján is átadható.

11 komment

süti beállítások módosítása